Astrid Ågot – Holbæk

Coronapandemien har trods mange tragedier også haft positive effekter. Vi har været mere sammen med vores familier. Husdyr er blevet anskaffet og måske reddet fra dyreinternater. Og så har vi ryddet op. Vi har ryddet rigtig meget op!

Den effekt kan Astrid og Will, som ejer BAKANO Design i Holbæk, godt mærke. De har nemlig haft travlt med at hente folks gamle og udslidte lædersofaer og lædertøj, som de redder fra at blive sendt på forbrændingen. I stedet sprætter de dem op og syer dem om til tasker og accessories.

Hør Astrids historie og historien om BAKANO Design – en virksomhed, der går op i genbrug, miljø og ordentlige arbejdsforhold for deres ansatte.

Astrid fortæller også hvorfor Bakano vil være en socialøkonomisk virksomhed – og så taler vi om upcycling, fast fashion, slow fashion og om det paradigmeskifte, der måske er skubbet i gang grund af Coronapandemien. Endelig taler vi om social bæredygtighed. For Bakano vil gerne give mennesker, som andre arbejdspladser har svært ved at rumme, en plads på arbejdsmarkedet. Episoden er optaget tirsdag den 1. december 2020.

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Du kan støtte med så lidt som en flad femmer pr. episode – eller hvilket som helst andet beløb du har mulighed for at støtte med. Se hvordan du støtter Historier fra Coronaland på sitet 10’er.dk

Historier fra Coronaland – danskernes refleksioner og tanker omkring det der sker i verden lige nu

Astrid Ågot er gæst i Historier Fra Coronaland