+45 5157 8146

“Hvor bliver du af?”

For Saga Talks og Sabrina Vitting-Seerup har jeg været producer på denne gribende og rørende historie om et ungt pars kamp for at få ønskebarnet. I løbet af de seks afsnit i podcasten følger vi Sabrina og hendes mand Kristoffer. Sideløbende fortæller en læge, en psykolog og en forsker om, hvor mange par, der egentlig kæmper med ufrivillig barnløshed herhjemme og hvad det gør ved dem.

At producere denne podcast, var en opgave og en redigeringsproces, der krævede mange pakker snøfteklude. Ikke mindst fordi Sabrina er så hudløst ærlig og en fremragende historiefortæller.

Hvordan jeg brugte cleansound (reallyde) og musik i podcasten

For mig var der en vigtig balance i at understøtte fortællingen med musik og reallyde, uden af det blev “for meget”. I podcasten har Sabrina fire forskellige roller, og jeg skulle signalere til lytterne, hvornår hun var i hvilken rolle. Det tvang mig til at tænke kreativt omkring lyden. Rollerne er:

  • Som oplæser af sin egen dagbog
  • Som “studievært og fortæller”
  • I køkkenet derhjemme i dialog med Kristoffer
  • Som interviewer af eksperterne.

Disse fire situationer skulle jeg “vise” ved hjælp af lyd. Resultatet var:

  • Et mix af cleansound (reallyd) og et stykke gribende og eftertænksomt musik i dagbogsfortællingerne. Som cleansound brugte jeg nålestøj for at signalere, at det er noget der ligger i fortiden. Musikken var først for eftertænksom og blev skiftet ud med et andet stykke musik, der er “lige i øjet”
  • Ved køkkenbordssamtalerne lagde jeg en “by-atmosfære” ind, for at signalere, at vi befandt os i en anden situation/et andet sted.
  • Når Sabrina var “fortæller”, skete det som regel over kendingsmusikken, som vi havde valgt som fast musik til intro/outro og “skillere” – med mindre Sabrina var fjollet, som hun for eksempel er i første afsnit – her brugte jeg “fjollemusik”, der understøtter humoren i historien
  • I den sidste rolle – Sabrina som interviewer – valgte jeg ikke at gøre andet end at klippe hendes spørgsmål ud, så meget som jeg kunne.

 

Fem ud af seks stjerner i Jyllands-Posten

“Hvor bliver du af” er blevet anmeldt i Jyllands-Posten, og jeg er især stolt over det lille ord “velproduceret”. Men på hele holdets vegne er jeg naturligvis stolt over at have været med til at fortælle en vigtig historie til ufrivilligt barnløse og de pårørende.

Hvor bliver du af anmeldelse i Jyllands-Posten

Lyt til podcasten, vær med i Facebookgruppen

Jeg håber, du vil lytte med og dele podcasten, med en du kender, som er ufrivilligt barnløs. Du kan lytte til “Hvor bliver du af” på Podimo og andre lydbogsstreamingtjenester samt på eReolen. Lyt her

Tak til Emma Rubin, som var produktionsassistent og hjalp os med at klippe podcasten, som er sponsoreret af European Sperm Bank og udgivet på Saga Talks.

Du kan i øvrigt være med i den lukkede Facebook-gruppe, hvor du kan bidrage til diskussionen. Alle er velkomne.

 

Om podcastproducer Hallkom/Anette Hallstrøm:

Tidligere studievært og journalist i blandt andet Danmarks Radio og nu fultidsproducer for mange forskellige kunder i mit firma Hallkom. Udover podcasts hjælper jeg virksomheder med kommunikation, speaks, videodubbing og markedsføring på sociale medier. Læs mere om dine muligheder her

Skal du have et tilbud på podcastproduktion, kan du skrive til mig mig her: info[at]hallkom.dk

 

 

 

Hvor bliver du af podcast