+45 5157 8146

Betina Lauritsen – Santa Teresa, Rio de Janeiro, Brasilien

 

Historier fra Coronaland er tilbage i Brasilien, hvor jeg i dag taler med en kvinde, der ikke synes, at Brasiliens præsident Bolsonaro har gjort det særlig godt.

Så hun er gået sammen med en gruppe fastboende danskere i området om projektet ”Dansk Coronahjælp i Rio”, hvor de gør en indsats for at hjælpe fattige brasilianere med hygiejne, muligheder for at vaske hænder og deler mad ud i de lokale Favelaer.

Betina Lauritsen har boet i et området Santa Teresa i Rio de Janeiro i 11 år med sin brasilianske mand og deres datter Malou på seks år. Har du besøgt den berømte trappe ”Escadaria Selarón” i området, har du næsten været i Betinas have.

Betina har sit eget mikrofirma, Bangalô da Beti, hvor hun arbejder med sundhed, ernæring og bæredygtig madkultur, og via YouTube kanalen ”Cozinha da Malou” inspirerer de andre børnefamilier til at lave mad sammen med deres børn. Hør mere om Betinas liv under Coronatiden i Brasilien her.

Episoden er optaget torsdag 2. juli 2020 og siden vi optog den, blev Brasiliens præsident Bolsonaro konstateret smittet med Coronavirus.

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Historier fra Coronaland – 28 danskeres historier om livet under Coronakrisen i 2020/2021

Produceret og udgivet af Hallkom fra marts 2020 til marts 2021. Bemærk at projektet ikke mere kan støttes via 10’er.dk.

Betina Lauritsen er gæst i Historier fra Coronaland
Den berømte trappe Escadaria Selarón

Den berømte trappe i området, ”Escadaria Selarón” hvor Betina bor.

Credit: By Marshallhenrie – Own work, CC BY-SA 4.0