Betina Lauritsen – Santa Teresa, Rio de Janeiro, Brasilien

 

Historier fra Coronaland er tilbage i Brasilien, hvor jeg i dag taler med en kvinde, der ikke synes, at Brasiliens præsident Bolsonaro har gjort det særlig godt.

Så hun er gået sammen med en gruppe fastboende danskere i området om projektet ”Dansk Coronahjælp i Rio”, hvor de gør en indsats for at hjælpe fattige brasilianere med hygiejne, muligheder for at vaske hænder og deler mad ud i de lokale Favelaer.

Betina Lauritsen har boet i et området Santa Teresa i Rio de Janeiro i 11 år med sin brasilianske mand og deres datter Malou på seks år. Har du besøgt den berømte trappe ”Escadaria Selarón” i området, har du næsten været i Betinas have.

Betina har sit eget mikrofirma, Bangalô da Beti, hvor hun arbejder med sundhed, ernæring og bæredygtig madkultur, og via YouTube kanalen ”Cozinha da Malou” inspirerer de andre børnefamilier til at lave mad sammen med deres børn. Hør mere om Betinas liv under Coronatiden i Brasilien her.

Episoden er optaget torsdag 2. juli 2020 og siden vi optog den, blev Brasiliens præsident Bolsonaro konstateret smittet med Coronavirus.

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Du kan støtte med så lidt som en flad femmer – eller hvilket som helst andet beløb du har mulighed for at støtte med pr. episode. Se mulighederne her på sitet 10’er.dk

Find flere afsnit af Historier fra Coronaland i din podcastapp – eller her på min hjemmeside.

Historier fra Coronaland – danskernes refleksioner og tanker omkring det der sker i verden lige nu

Betina Lauritsen er gæst i Historier fra Coronaland
Den berømte trappe Escadaria Selarón

Den berømte trappe i området, ”Escadaria Selarón” hvor Betina bor.

Credit: By Marshallhenrie – Own work, CC BY-SA 4.0