+45 5157 8146

Laura Lykkegaard – Cape Town, Sydafrika

 

I dagens episode skal vi til Sydafrika sammen med Laura Lykkegaard, som har boet i Cape Town i 27 år og hjælper Skandinaviske virksomheder med at starte op i landet.

Hør Lauras personlige fortælling om, hvordan Coronakrisen kommer til at ændre hendes liv både arbejdsmæssigt og personligt. For ligesom i andre dele af verden, har krisen skabt splittelse mellem dem, man er enig med og dem man er uenig med. Laura har for eksempel valgt at give sine ansatte løn, selvom de ikke kunne komme og arbejde for hende. Og hun ville ønske, at flere af dem hun kender, gjorde det samme.

Laura Lykkegaard er mor til to drenge på 15 og 17, som begge er født i Sydafrika. Dem har hun haft god kvalitetstid med under Coronakrisen.

Da jeg talte med Laura, var der udgangsforbud i Sydafrika. Det betød at hun selv skulle stå for hus og have, men valgte alligevel at betale sine ansatte, som ikke kunne arbejde for hende.

Få et godt indblik i hvordan det er at bo i Sydafrika, hvor der er store forskelle på rig og fattig, men hvor befolkningen står sammen – også i krisetider.

Episoden er optaget fredag den 22. maj, hvor der stadig var skrappe restriktioner i landet. Sydafrika gik fra det såkaldte Level 4, som Laura omtaler, til Level 3 den 1. juni.

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Historier fra Coronaland – 28 danskeres historier om livet under Coronakrisen i 2020/2021

Produceret og udgivet af Hallkom fra marts 2020 til marts 2021. Bemærk at projektet ikke mere kan støttes via 10’er.dk.

Laura Lykkegaard er gæst i Historier fra Coronaland