Lise Nygaard – Wollongong, Australien

14 dage før Danmark gik i lockdown, landede Lise Nygaard i Australien med sin kæreste, fordi han fik et ph.d.-stipendiat på Universitetet i Wollongong. Byen har 300.000 indbyggere, og ligger en times kørsel syd for Sydney.

I Australien kan man få et ”Working Holiday Visa”, hvor man skal lægge 88 dages frivilligt arbejde inden for bestemte brancher for at få lov at opholde sig dernede i et år.

Det har Lise gjort. Så hun er i gang med at genopbygge hegn for landmænd, hvis hegn forsvandt i de omfattende brande, der fandt sted i Australien i 2019 – en af de værste brandsæsoner i landets historie. Hør hvordan 27-årige Lise lever ude i bushen, genopbygger hegn og er samtalepartner for nogle mennesker, der har mistet alt i de australske skovbrande.

Da jeg talte med Lise torsdag den 5. november 2020, var der meget lav smitte i Australien. Du kan se de seneste tal for Australien her

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast? Støt for eksempel med en femmer eller en tier pr episode. Læs mere her

Historier fra Coronaland – danskernes refleksioner og tanker omkring det der sker i verden i Coronatiden

Silke Bock er gæst i Historier Fra Coronaland