Maja Nielsen – Nuuk, Grønland

Maja Nielsen har boet i Grønland i tre år og flyttede derop, da hun var færdig med at studere. Hun arbejder som konsulent i Ilik, et lille konsulentfirma og bor sammen med sin kæreste i Nuuk, hvor der bor 15.000 mennesker.

Grønland har været forskånet for at være hårdt ramt af Corona – der har været 30 smittede i Grønland indtil nu – og alle er meldt raske igen.

Maja fortæller om, hvordan det er at bo på en stor ø, i den fantastiske natur, og om hvordan Corona har påvirket hendes hverdag og hendes regelmæssige rejser til Danmark. Vi taler også om Majas ”Lykkeliga Hold”, som bringer hende stor glæde – hun træner udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år. Vi berører også klimaforandringerne, som ikke rigtig er noget, man snakker om i Grønland, selvom de godt kan se, at isen smelter deroppe.

Denne episode blev optaget den 3. december 2020. Følg i øvrigt Maja på Instagram og se de flotte billeder, hun poster af Grønlands smukke natur.

Nævnt i episoden:

  • Majas arbejdsplads Ilik
  • Coronatilfælde i Grønland Siden vi optog podcasten med Maja, har der været lidt flere Coronasmittede, nemlig 30. Du kan følge de aktuelle Coronatal for Grønland på denne side
  • Lykkeliga-holdet som er et håndboldhold for udviklingshandicappede børn i alderen 6-15 år. Projektet blev startet af håndboldspilleren Rikke Nielsen. Læs mere om projektet her.

Vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Du kan støtte med så lidt som en flad femmer pr. episode – eller hvilket som helst andet beløb du har mulighed for at støtte med. Se hvordan du støtter Historier fra Coronaland på sitet 10’er.dk

Historier fra Coronaland – danskernes refleksioner og tanker omkring Coronakrisen

Maja Nielsen er gæst i Historier fra Coronaland