Nalle Kirkvåg – Nørrebro

Efterhånden som Coronakrisen stilner af og antallet af døde og smittede i Danmark mindsker, så tager podcasten Historier fra Coronaland også en ny drejning. Jeg har hidtil interviewet danskere for at høre, hvordan de klarer krisen og lockdown. Men nu er der nye emner at diskutere og tage fat på- – for Coronaland vil være hos os og i vores bevidsthed mange år fremover. Og vi vil diskutere, om vi gjorde det rigtige, om krisen kunne være håndteret anderledes eller om vi gjorde det rigtige.

Dagens gæst tror selv han har haft Covid19. Men han vil ikke lade sig teste i et af de hvide telte, der er stillet op rundt omkring i Danmark. For hvis han gør det, havner hans DNA i et register. Og dét vil Nalle Kirkvåg ikke være med til.

Nalle Kirkvåg er journalist og ekstern lektor på Kommunikation på Roskilde Universitet. Han underviser i podcasting, han har udgivet ”Podcasterens Håndbog” og producerer blandt andet podcasten Naturligvis.

I episoden optaget den 4. juni taler vi, ud over DNA-registrering, om de såkaldte ”mandagstrænere” – altså selvudråbte eksperter, der har haft travlt med at fortælle andre og især regeringen, hvordan de skulle have tacklet Coronakrisen, om splittelse og om politik, både i Danmark og i resten af verden. Og selvom han ikke tror, at Coronakrisen kommer til at hjælpe på at løse klimakrisen, så har han alligevel håb for fremtiden, især på grund af de unge.

RETTELSE: I episoden omtaler vi Lone Simonsen, i daglig tale kaldet “Corona-Lone”, som virusforsker. Hendes korrekte titel er Epidemiolog og professor i folkesundhedsvidenskab ved RUC. Læs mere om Lone Simonsen her

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Du kan støtte med så lidt som en flad femmer – eller hvilket som helst andet beløb du har mulighed for at støtte med pr. episode. Se mulighederne her på sitet 10’er.dk

Find flere afsnit af Historier fra Coronaland i din podcastapp – eller her på min hjemmeside.

Historier fra Coronaland – danskernes refleksioner og tanker om Coronakrisen

Nalle Kirvåg deltager i Historier fra Coronaland