+45 5157 8146

Nalle Kirkvåg – Nørrebro

Efterhånden som Coronakrisen stilner af og antallet af døde og smittede i Danmark mindsker, så tager podcasten Historier fra Coronaland også en ny drejning. Jeg har hidtil interviewet danskere for at høre, hvordan de klarer krisen og lockdown. Men nu er der nye emner at diskutere og tage fat på- – for Coronaland vil være hos os og i vores bevidsthed mange år fremover. Og vi vil diskutere, om vi gjorde det rigtige, om krisen kunne være håndteret anderledes eller om vi gjorde det rigtige.

Dagens gæst tror selv han har haft Covid19. Men han vil ikke lade sig teste i et af de hvide telte, der er stillet op rundt omkring i Danmark. For hvis han gør det, havner hans DNA i et register. Og dét vil Nalle Kirkvåg ikke være med til.

Nalle Kirkvåg er journalist og ekstern lektor på Kommunikation på Roskilde Universitet. Han underviser i podcasting, han har udgivet ”Podcasterens Håndbog” og producerer blandt andet podcasten Naturligvis.

I episoden optaget den 4. juni taler vi, ud over DNA-registrering, om de såkaldte ”mandagstrænere” – altså selvudråbte eksperter, der har haft travlt med at fortælle andre og især regeringen, hvordan de skulle have tacklet Coronakrisen, om splittelse og om politik, både i Danmark og i resten af verden. Og selvom han ikke tror, at Coronakrisen kommer til at hjælpe på at løse klimakrisen, så har han alligevel håb for fremtiden, især på grund af de unge.

RETTELSE: I episoden omtaler vi Lone Simonsen, i daglig tale kaldet “Corona-Lone”, som virusforsker. Hendes korrekte titel er Epidemiolog og professor i folkesundhedsvidenskab ved RUC. Læs mere om Lone Simonsen her

Nævnt i episoden:

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Historier fra Coronaland – 28 danskeres historier om livet under Coronakrisen i 2020/2021

Produceret og udgivet af Hallkom fra marts 2020 til marts 2021. Bemærk at projektet ikke mere kan støttes via 10’er.dk.

Nalle Kirvåg deltager i Historier fra Coronaland