Per Wium – København

Per Wium er musikjournalist og musiker og holder foredrag om musik og skriver om musik. Hans speciale er The Beatles, men han holder af mange andre musikgenrer også. Som musiker har han spillet med mange forskellige kunstnere såsom CV Jørgensen og Lotte Rømer og han har også haft egne soloprojekter igennem sin karriere. Lige nu spiller han keyboards og synger kor i Beatles-orkesteret Something. Og så har han spillet i det progressive rockband Ache – et band, der faktisk genopstår til efteråret og spiller koncerter i Danmark.

Jeg har interviewet Per mens han sidder i sin lejlighed i København. Her fortæller han om sine tanker og reflekterer over hvad der er skidt og hvad der er godt her i Coronakrisen.

Per fortæller at han har svært ved at lade være med at læse nyheder hele tiden og at han ikke er så god til at koncentrere sig om andet end de dårlige nyheder. Men hvad gør han så? Og hvad giver ham håb, trods alt?

OPDATERING fra Per: Nogle timer efter at jeg var blevet interviewet af Anette (Hallstrøm) kom jeg pludselig i tanker om præcis hvornår jeg blev klar over at Corona var meget alvorligt. På Facebook så jeg en opdatering fra musiker Anne Dorte Michelsen. Her skrev hun at hun havde stået med kuffert, pas og flybilletter til en rejse til Lombardiet i Italien. Hun skulle rejse tidligt morgenen efter. Hun valgte at følge en indskydelse og intuition: Hun aflyste på stedet. Det gjorde et stort indtryk på mig.

I interviewet roser jeg regeringen for dens indsats. Det gør jeg ikke længere. Dels syns jeg det er forkert at ville “åbne dele af samfundet” så tidligt i krisen. Dels er jeg målløs over Udenrigsministerens afslag på at hjælpe Italien, der er i knæ lige nu.

Lyt til denne episode af Historier fra Coronaland som er optaget torsdag den 19. marts 2020.

Din vært i Historier fra Coronaland er Anette Hallstrøm, podcastproducer hos Hallkom.

Vil du hjælpe mig med at producere flere afsnit og støtte min podcast?

Se muligheder for at støtte med fast beløb via sitet 10’er.dk

Vil du selv være med i podcasten? Har du en historie at fortælle?

Skriv til mig og aftal tid til et interview via f.eks. Skype: info[at]hallkom.dk

Find flere afsnit af Historier fra Coronaland i din podcastapp – eller her på min hjemmeside.

Historier fra Coronaland – refleksioner og tanker omkring det der sker i verden lige nu