+45 5157 8146

Med min tilværelse som freelancer opstod der pludselig et problem, jeg ikke har tænkt over før; Behovet for et roligt arbejdssted.

Efter susen rundt på diverse caféer København, i søgen efter ro, fred, kaffe, ordentlige toiletter og internetadgang, fandt jeg en god løsning: Coworking

Jeg kan se, at coworkingsteder absolut ikke er et nyt fænomen. Jeg har bare aldrig haft brug for et før. Men det fik jeg i den grad, da min freelance-tilværelse begyndte, og mit hjemmekontor pludselig var meget langt væk fra København.

Coworking: et slags fælleskontor, hvor selvstændige, freelancere, mindre virksomheder eller medarbejdere fra større virksomheder sidder sammen. For at samarbejde, sparre, udføre projekter eller blot for at arbejde

Undskyld, HVOR finder jeg ro og fred?

Jeg bor i Sverige og har hjemmekontor der. Men en gang om ugen er jeg i Danmark til kunde- og netværksmøder. Derfor har jeg brug for at kunne arbejde mellem mine møder, og hvis jeg skulle pendle frem og tilbage over Øresundsbroen, ville det ikke give megen mening.

En formiddag efter et netværksmøde i Valby havde jeg fem timer indtil mit næste møde. Jeg havde brug for at være produktiv og få en masse fra hånden. Så jeg satte mig på en lokal café i håb om at kunne arbejde nogle timer, meeen…

 • Wifi var dårligt, og jeg blev smidt af hele tiden
 • Toiletterne var mildt sagt ikke særligt lækre
 • Der var uro og støj fra musik, kaffemaskiner, blæseren på toilettet, osv
 • En stor gruppe mennesker hijackede lokalet til at holde møde og diskuterede højlydt interne forhold, efterkritik, og andre interessante ting
 • Kaffen var god. Men dyr.
 • Jeg havde meget svært ved at koncentrere mig!

Her er 7 grunde til at coworking virker for en freelancer som mig:

 1. De praktiske forhold: Der er pæne toiletter, kaffe, te, hurtigt internet og strøm
 2. Arbejdsro: At arbejde fra et coworkingsted er næsten som at have sit eget kontor. Der er mere ro end på en café
 3. Sikkerhed: Jeg kan efterlade mine ting, hvis jeg skal ud at spise frokost, for der er værter, som passer på dem
 4. Jeg kan have møder med mine kunder: Hvis jeg har kundemøder, som ikke varer over en time, har gæsten også adgang uden beregning. Har man flere eller længerevarende møder, kan man købe et dagspas til gæsten
 5. Prisen matcher caféernes dyre kaffe: På Coworking behøver jeg ikke at købe en fast, månedlig adgang, men kan nøjes med et dagspas de dage, jeg har brug for et centralt arbejdssted.
 6. Centrale lokationer: I København findes flere lokationer – her er TechMeetups liste over de otte bedste coworking spaces i København
 7. Mulighed for at netværke og sparre: At arbejde fra et coworkingsted giver mig både mulighed for at finde nye forbindelser og netværke med andre


Denne artikel handler om coworking i København. Hvis du har input til andre gode coworkingsteder eller gode caféer at arbejde fra i andre byer, så smid en kommentar!

Om podcastproducer Hallkom/Anette Hallstrøm:

Tidligere studievært og journalist i blandt andet Danmarks Radio og nu fultidsproducer for mange forskellige kunder i mit firma Hallkom. Udover podcasts hjælper jeg virksomheder med kommunikation, speaks, videodubbing og markedsføring på sociale medier. Læs mere om dine muligheder her