+45 5157 8146

Livet som iværksætter kan både være fantastisk og enormt udfordrende. Nogle kaster sig ud i eventyret uden helt at vide, hvad de går ind til. Andre har styr på det meste, inden de sætter i gang.

I denne artikelserie kan du læse om udfordringerne og glæderne ved at være iværksætter, og du kan møde fire iværksættere, som giver deres bud på, hvordan du bedst lykkes.

Sammen med den sidste artikel får du en inspirationsliste med alt det, du bør overveje, inden du tager springet ud i livet som selvstændig.

Der kan være mange forskellige grunde til at kaste sig ud i livet som iværksætter. Måske har du en idé, du tror på, et netværk, der kan hjælpe dig til at få kunder samt kompetencer og erfaring, du kan udnytte, og dermed realisere din drøm om at starte egen virksomhed.

Bevæggrundene for at starte som selvstændig er forskellige fra menneske til menneske. Men når det handler om udfordringer og glæder ved livet som selvstændig, er der flere fælles træk.

Jeg har talt med fire kvinder om deres største glæder og udfordringer ved at være iværksættere. Dem kan du møde en gang om ugen den næste måned.

I den sidste artikel har jeg samlet en lang liste med spørgsmål, du kan stille dig selv, ”must- have- links”, idéer, tips, inspiration og viden, der er god at have, når du starter som iværksætter. Og endelig får du min egen historie, som startede på hesteryg i New Zealand.

 

Artikelserien får du kvit og frit ved at…

 

Denne gang skal du møde Ewelina Reszke, CEO i GoGetty, Danmarks første karriere- og diversitetsplatform.

Har du kommentarer, spørgsmål eller idéer, er du velkommen til at give dit besyv med nederst på siden.

 

Ewelina Reszke, CEO GoGetty

”Gør det. Go get it! Alt det, man frygter, er forholdsvis let overkommeligt”

Saadan lykkes du bedst som ivaerksaetter-1

Foto Michael Bo Hansen

GoGetty er Danmarks første karriere- og diversitetsplatform, der hjælper virksomheder med at måle diversitet og gøre den transparent. Platformen bringer innovative virksomheder, mangfoldige talenter samt D&I (Diversity and Inclusion) løsningspartnere tættere sammen og hjælper danske virksomheder med at skabe mere vækst.

GoGetty er Ewelina Reszkes første iværksætterprojekt. Hun er 40 år, oprindeligt uddannet eksportingeniør og har arbejdet med salg i større danske virksomheder såsom Rambøll og FLSmidth.

GoGetty startede i december 2016, og Ewelina Reszke driver virksomheden sammen med sit lille team samt med hjælp fra sit Advisory Board. Samtidig er hun fuldtidsansat som Director, Sales og Business Development i ConWX. Målet er at finde en investor til GoGetty og drive virksomheden på fuld tid. Hun blev nomineret til ”Ivækstprisen 2017” sidste år.

👉 Hvordan kom du fra idé til reelt at have startet GoGetty
Jeg var i gang med at sælge, inden der overhovedet var noget at sælge. Jeg troede meget på idéen og talte med forskellige mennesker, der kunne hjælpe mig videre. For mig var det vigtigt at være åben og ikke være bange for, at nogen stjal min idé. Når du deler og sparrer, får du meget tilbage, og hvis du sidder fast, er der altid nogen, der hjælper dig videre. Jeg er, hvor jeg er i dag, fordi jeg har været åben og ærlig omkring min idé.

👉 Var du klar over, hvad du selv kunne håndtere, og hvad du eventuelt ville købe andre til at tage sig af?
Delvist. Jeg har altid arbejdet med salg og marketing og har styr på det med at finde kunder. Men jeg ville aldrig kunne udvikle den tekniske platform, så det skulle der hjælp til. Det samme gælder bogholderi og jura.

👉 Hvad har været din største udfordring ved at starte egen virksomhed?
Jeg tænkte meget på idéen, og om der overhovedet ville være et marked for ”diversitet og kvinder i ledelse”. Jeg troede også, jeg kunne starte virksomheden op ved brug af frivillige, men det rykkede først, da jeg begyndte at bruge penge. Både på at udvikle platformen, teknisk, grafisk, det logiske flow og digitalt design. Så skete der noget.

👉 Hvad ville du ønske, du vidste, før du startede?
At det var så hårdt! Der går ikke en eneste dag, hvor jeg ikke tænker, “Du havde det så godt…hvorfor gjorde du det?”. Det er hårdt, fordi du som iværksætter står med rigtig mange ting, herunder store, strategiske beslutninger HELT ALENE – også selv du får hjælp til noget af det. I sidste ende er det dig, der har ansvaret.

👉 Hvad er det bedste ved at have startet virksomhed?
At det er mit eget! Jeg ved godt, at det er en kliché, men vil du realisere andres drømme eller realisere dine egne? Hvis du ikke realiserer dine egne drømme, bliver du ansat til at realisere andres drømme.

👉 Har du råd til andre, der overvejer at starte egen virksomhed?
Gør det. Go get it! Alt det, man frygter er forholdsvis let overkommeligt. Få en business advisor i starten af projektet og skab et Advisory Board. Det kan hjælpe dig meget. Og så er iværksættere rigtig gode til at hjælpe hinanden og til at netværke.

Læs med i næste uge, hvor jeg taler med Lisbeth Chawes, Director of Marketing & Partners hos Komfo og iværksætter. Hun taler blandt andet om, hvor vigtigt det er at opbygge sit personlige brand og som Ewelina Reszke fremhæver hun nødvendigheden af at netværke.

Diversitet_Ivaerksaetter

 

Diversitet – mangfoldighed; forskelligartethed (Fra Sproget.dk)

Læs mere om ”Diversity & Inclusion” hos GoGetty

 

Credits:

  • Korrektur, sproglig sparring og inspiration: Stinne Wessberg
  • Billeder: Pixabay, Creative Commons
  • Grafik: Hallkom og Canva

 

Hallkom hjælper virksomheder med at kommunikere bedre med kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere. Jeg skriver artikler og oplæg til debat om blandt andet kommunikation, marketing, sprog, præsentationsteknik, freelance-livet, iværksætterlivet og om Sway, et cool, online præsentationsværktøj.